HAR FÅET IBD – HVAD NU?


DU HAR LIGE FÅET IBD - HVAD SKAL DU GØRE?

icon

Det er helt normalt, at du bekymrer dig om fremtiden, lige som nedtrykthed og modløshed også kan fylde meget, når du får en kronisk sygdom.

Artikel udgivet den: 29-02-2024

LÆR DIN IBD AT KENDE

Hvad er IBD, hvorfor får man det, hvordan kan det behandles – og ikke mindst, hvordan lever man et liv med IBD? Alt sammen vigtig viden, der er med til at forberede dig på din nye tilværelse. Jo mere du ved om sygdommen, symptomer og behandling, jo mere føler du dig i kontrol, og jo bedre vil du kunne holde de negative tanker væk.

IBD – SØG HJÆLP

Det er en stor psykisk belastning at leve med en kronisk tarmsygdom, og det er ikke altid, du møder forståelse fra omverdenen. Hvis du føler dig nedtrykt og bange, kan du søge hjælp hos din læge for at få vurderet, om du kunne have gavn af at tale med nogen om det. Der findes psykologer, der er specialiseret i at hjælpe folk med at håndtere kroniske sygdomme. Spørg din læge til råds, hvis du har lyst til at høre mere. Mange sygehuse tilbyder også patientskoler, hvor du kan få mulighed for at blive klogere på dig selv, din situation, din sygdom og hvordan, du bedst kan mestre din sygdom og dine ændrede livsforhold. Spørg dit behandlingsteam om hvilke muligheder de tilbyder.

Men der er heldigvis også andre former for hjælp at hente og du står ikke alene. Rigtig mange danskere lever med en kronisk sygdom og der er derfor mange tilbud som fx kurser for patienter med kronisk sygdom.

Kurset LÆR AT TACKLE kronisk sygdom er et kursus for dig over 18, der har en kronisk sygdom som IBD. Kurset er et gruppeforløb, hvor man mødes fysisk, og er GRATIS at deltage i. 

På kurset får du konkrete redskaber, der hjælper dig med at håndtere de udfordringer, din sygdom har ført med sig. Dermed bliver det dig og ikke din IBD, der styrer din hverdag.

Læs mere og tilmeld dig kurset her.

 

You are about to leave this site

If you continue, you will be redirected to an external site.

Do you confirm your decision?

 

TAL MED ANDRE OM IBD

Du er ikke alene. Hvert år får mere end 1.300 danskere konstateret enten Crohns sygdom eller Colitis Ulcerosa – og der er omkring 53.000 danskere, der lever med sygdommen hver dag.

Hos Colitis-Crohn foreningen kan du møde andre med IBD, ligesom du kan læse om deres erfaringer. Måske kan det hjælpe at vide, at der findes mange andre, der har gjort sig de samme tanker som dig? Og måske kan du blive inspireret af andres indstilling og tips og tricks til at få hverdagen til at fungere – med IBD.

download

Download

Spørgeguide

Jo bedre du er forberedt til undersøgelsen, jo mere kan du tage del i samtalen ved for eksempel at huske at stille de spørgsmål, der er vigtigst for dig og dit behandlingsforløb.